Lielākajai daļai aktīvu cilvēku mūsdienās kvalitatīvas fiziskās aktivitātes katru dienu ir vienkārši patīkamākās un drošākās aktivitātes. Fiziskās aktivitātes ir fizioloģiski nepieciešamas visām vecuma grupām, un tā ir Lietuvas valsts prioritāte.

Tāpēc Lietuvas Sporta federāciju savienība (LSFS) organizē Lietuvas jaunatnes un sporta cerību spēles. Šīs spēles tiek organizētas jau vairāk nekā desmit gadu un ir labs piemērs tam, kā fiziskās aktivitātes veicināšana jauniešu vidū var palīdzēt atklāt izcilības un talantus.

Spēles ir labi pazīstamas visā Lietuvā. Tā apvieno jauniešus no dažādām vietām un sociālām grupām. Sacensības dažādos sporta veidos notiek visos valsts novados – pat sacensību fināla posmi, kuros tiek noskaidroti spēcīgākie jaunie sportisti, notiek visā valstī. Pārstāvētas ir daudzas pilsētas, un tas spēles padara vēl iespaidīgākas. Vietu sadalījumu gan komandu, gan individuālajās sacensībās nosaka pēc reģiona, pusfināla un fināla rezultātiem. Vairākas zonas ir sadalītas vienādi pēc reģionu skaita, un katrā komandā tiek skaitīti vidējie punkti.

2018. gadā cerību spēlēs jaunieši sacentās 27 sacensībās – desmit stratēģiskās un 17 citu sporta veidu. Fināla posmā startēja septiņi tūkstoši jauniešu. Spēlēs tika sasniegti jauni Lietuvas rekordi četros sporta veidos – seši rekordi vieglatlētikā, seši – šaušanā, trīs – svarcelšanā un trīs –lokšaušanā.

Lietuvas jaunatnes un sporta cerību spēles ir tikai viens piemērs jaunatnes fiziskajai audzināšanai valstī. Lietuvas sporta kopiena attīstās tālāk, pateicoties šādam skaistam jaunatnes sporta pasākumam, kas pulcē visus kopā.